Давайте не сумувати від того, що погода за вікном мінусова і що вечірніх прогулянок з друзями стало менше. Саме зараз, коротаючи зимові години вдома, найкращий час приділити увагу собі, своїм думкам, розмістившись у м'якому кріслі з кухлем гарячого шоколаду в супроводі гарної книги. Пропонуємо Вашій увазі щось незвичайне - добірку з 15 кращих книг про кросівки, які обов'язково повинні бути в бібліотеці справжнього снікерхеда.

15 кращих книг про кросівки

15. The Sneaker Coloring Book

Є думка, що колекціонування кросівок - це зовсім не доросле заняття, втім як і розфарбовування картинок з ними... "Нафіг таку думку!" - подумали автори The Sneaker Coloring Book і створили розмальовку на 2016 сторінок з більш ніж 100 кращими моделями кросівок від 18 світових брендів. Знайти книгу можна на сайті Amazon, і скажу Вам чесно - ціна у неї зовсім не дитяча 

Книга The Sneaker Coloring Book
 

14. Girls Got Kicks

Книга стала першою подібною пропозицією, створеною дівчиною для дівчат. Всередині Ви знайдете сотні фотографій прекрасних дам з усього світу, об'єднаних між собою любов'ю до кросівок. Фото навчать Вас носити кросівки так, щоб Ви залишалися сексуальними, спортивними і молодими. Автором Girls Got Kicks є Lori Lobenstine, а фотографіями займалася Amanda Lopez. Книга доступна на Amazon за $25.

Книга Girls Got Kicks

13. The Sneaker Book: 50 Years of Sports Shoe Design

Кросівки - це не просто спортивне взуття, деякі з них стали легендою або символом приналежності до певної групи. Автор даної книги зібрав воєдино близько 450 кольорових і чорно-білих фотографій кросівок, які міняли епоху в перебігу останніх десятиліть. У своїй роботі The Sneaker Book: 50 Years of Sports Shoe Design автор віддаляється аж до 40-х років, тому тут ми знайдемо безліч цікавих історичних фактів. Книга доступна на Amazon за $34.

Книга The Sneaker Book: 50 Years of Sports Shoe Design

12. Sneakers by Ugly Mely

Серед завзятих снікерхедів зустрічаються і дівчата. Однією з таких вважається мешканка Франції Ugly Mely. Книга Sneakers by Ugly Mely розповідає про її приватну колекцію кросівок. Також в ній можна знайти безліч цікавих описів і фото. Книга цінна тим, що спрямована на жіночу аудиторію, і завдяки такій інформації будь-яка з Вас зможе зрозуміти, які саме кросівки та під який одяг варто носити. Купити книгу можна на Amazon за 25EUR.

Книга Sneakers by Ugly Mely

11. Out of the Box: The Rise of Sneaker Culture

У цій книзі можна знайти інформацію про зародження і становленні культури снікерхедів починаючи з 90-х років. Історії розвитку всесвітньо відомих брендів adidas, Nike або Reebok, розповіді про вплив легендарних особистостей, на подобі Bobbito Garcia, Run DMC (запустили тренд на Adidas Superstar) або Dee Wells із Obsessive Sneaker Disorder, на світ кросівок. Так само в книзі Out of the Box: The Rise of Sneaker Culture представлено безліч записів про тренди, технології та багато інших аспектів, написаних дизайнерами і снікерхедами. Книга доступна на Amazon за $30.

Книга Out of the Box: The Rise of Sneaker Culture

10. Slam Kicks: Basketball Sneakers That Changed The Game

Якщо дивитися з боку кількості продажів, кросівки для баскетболу - це найпопулярніше спортивне взуття у світі, саме вони ведуть постійне змагання з кросівками для бігу. 10-е місце в нашому списку займає книга, присвячена кросівокам, які назавжди змінили світ баскетболу та спортивного взуття в цілому. Автор книги Basketball Sneakers That Changed The Game Slam Kicks показує нам шлях, пройдений баскетбольними кросівками від 30-х років до сьогодні. Купити книгу можна на Amazon за £16.

Книга Slam Kicks: Basketball Sneakers That Changed The Game

9. 1000 Sneakers

Книга пропонує нам візуальну історію 1000 найбільш важливих кросівок в історії від початку виробництва і до найбільш трендових моделей сьогоднішнього дня. 1000 Sneakers доступна для покупки на Amazon за £16.

Книга 1000 Sneakers

8. Max100

Ця книга присвячена одній з найбільш революційних моделей кросівок всіх часів і народів - Air Max 1. Тут ми знайдемо інформацію про перші проекти, наступні релізи і повну успіхів та невдач дорогу розвитку моделі. Для тих, хто зацікавився книгою Max100: остання ціна, яку ми бачили, була на рівні $50.

Книга Max100

7. Sneaker Freaker: The Book 2002-2005

Це видання з-під руки команди, яка створила найбільш "просунутий" журнал про кросівки - Sneaker Freaker. На 288 сторінках книги The Book 2002-2005 можна знайти різні інтерв'ю з ентузіастами, колекціонерами та дизайнерами кросівок, безліч фотографій, а також інші цікаві матеріали про кросівки. Купити книгу можна на Amazon за £42.

Книга Sneaker Freaker: The Book 2002-2005

6. Sole Provider: 30 Years of Nike Basketball

На честь 30 річчя Nike Basketball, редактор ESPN по імені Robert Jackson вирішив скласти список найважливіших баскетбольних кросівок в історії американського гіганта Nike. У виданні Sole Provider: 30 Years of Nike Basketball Ви знайдете не тільки інформацію про кросівки, а й плакати, фото "з-за лаштунків", коментарі легендарних баскетболістів та фотографії з матчів NBA - в цілому більше 400 фото. Книга доступна на Amazon за £33.

Книга Sole Provider: 30 Years of Nike Basketball

5. Where’d you get those? New York City’s Sneaker Culture (1960-1987)

Ця книга описує бабусь і дідусів сучасних кросівок. Вона показує мрію та завзяття змінити світ, які в поєднанні з невблаганними прагненнями били рекорди в минулому столітті. Тут можна знайти майже 400 відмінно проілюстрованих і хронологічно розкладених пар кросівок. Книга Where’d you get those? New York City’s Sneaker Culture (1960-1987) - це абсолютна класика сучасної снікер індустрії, автором якої став Bobbito Garcia. Купити книгу можна на Amazon за £32.

Книга Where’d you get those? New York City’s Sneaker Culture (1960-1987)

4. Art & Sole: Contemporary Sneaker Art & Design

Четверту позицію рейтингу займає книга Art & Sole: Contemporary Sneaker Art & Design, автори якої сконцентрувалися на креативній та дизайнерській сторонах світу кросівок. На її сторінках Ви не знайдете регулярних або масових видань, лише версії, що завоювали увагу багатьох і принесли щось нове в культуру: оригінальні проекти, а також цікаві колаборації. Книга доступна на Amazon за £7.20.

Книга Art & Sole: Contemporary Sneaker Art & Design

3. Sneakers: The Complete Collector’s Guide

Коли добрих кілька років тому індустрія кросівок зросла до неймовірних масштабів, кожен захотів придбати собі найкращу пару. Саме тоді почалася гонка найпопулярніших, наймодніших і найбільш затребуваних. Книга Sneakers: The Complete Collector's Guide пропонує нам більше 550 кольорових фотографій з 180-ми моделями кросівок від 11 провідних виробників взуття. Так само в книзі Ви знайдете історію створення моделей, брендів і поради по догляду за кросівками. Книга доступна на сторінках магазину Amazon за символічні £17.

Книга Sneakers: The Complete Collector’s Guide

2. Sneakers: The Complete Limited Editions Guide

Це довгоочікуване продовження вищезгаданої книги Sneakers: The Complete Collector's Guide (Кросівки: повне керівництво колекціонера). Протягом останніх років майже кожен бренд встиг взяти участь у спільних колабораціях і проектах з магазинами, артистами, дизайнерами і музикантами, випустивши в честь цього лімітовані і масові версії кросівок. У новій книзі Sneakers: The Complete Limited Editions Guide ми знайдемо опис і фото 300 найкращих проектів, відсортованих по брендам. Книга доступна на Amazon за £15.

Книга Sneakers: The Complete Limited Editions Guide

1. The Encyclopedia of Air Jordans

Перше місце в нашому рейтингу 15 кращих книг про кросівки займає енциклопедія, що представляє найповнішу історію Jordan від 1 до 29 моделі (в кожному забарвленні!). Автор книги Jay Lawrence присвятив 5 років на збори всіх необхідних матеріалів і фото. Кожна пара кросівок, кожен колір, кожна деталь в історії бренду розмістилася на більш ніж 500 сторінках його роботи The Encyclopedia of Air Jordans. Купити книгу можна на Amazon за $120.

Книга The Encyclopedia of Air Jordans
   
  

Автор блогу Роман Юрченко,

08 грудня 2016 року