Фільми років так 2000-х часто показували майбутнє, де люди вільно переміщаються в часі і просторі, але ось це саме майбутнє настало, а можливості телепортуватися, на жаль, так і не з'явилося :(. Так було аж до 2016 року, коли завдяки спортивним дизайнерам відкривати портал між минулим і сьогоденням стало не тільки можливо, але й модно.

У цьому році модним є все, що було в моді багато років назад. Практично всі спортивні бренди зважилися на перевидання своїх раритетних колекцій взуття. Про те, що приготували Nike і Adidas на осінь 2016 читайте далі.

До того, як ми почнемо розбирати наш список кращих повсякденних кросівок на осінь, варто сказати наступне: незалежно від моди, восени важливо купувати зручне та практичне взуття. Якщо це кросівки, то вони повинні бути зі щільного матеріалу (найкраще - зі шкіри), щоб попереджати намокання ніг. Якщо це черевики - добре, щоб вони були не надто важкими і щоб в них було не жарко. А якщо це кеди - важливо, щоб вони були на високій підошві: так і в чистоті їх тримати легше, і в високому корпусі ногам буде набагато комфортніше хизуватися по мокрих осінніх вулицях. Ну що, поїхали!

Новинки Nike на осінь 2016

Відкривають наш список кросівки, що дебютували на Олімпійських іграх в 1992 році - модель Nike Air Force 180. Старт продажів перевидання намічений на 20 серпня 2016 року.

Кросівки NIke Air Force 180 на осінь 2016

Вважаю цю модель відмінним варіантом на осінь з двох причин. По-перше, вони відповідають головним критеріям "правильних" осінніх кросівок: вони легкі, зручні і досить добре зберігають температуру стопи, за рахунок чого в прохолодну погоду ноги будуть в теплі.

По-друге - особистий досвід. Пара легендарних NIke Air Force 180 була зі мною протягом 3 років. На той момент я купував їх за 150$ і скажу так: жодного разу не пошкодував про свій вибір. У них можна проходити цілий день і в жарку, і в холодну осінню погоду, не відчуваючи будь-якого дискомфорту.

Рухаємось далі. Кросівки, про які зараз піде мова, багато хто вважає професійним спортивним взуттям. Звичайно, так воно і є, але тільки з одного боку, оскільки крім занять спортом це взуття відмінно зарекомендувало себе у повсякденному житті. Далі поговоримо про нові кросівки Air Jordan, які готові стати Вашим напарником в осінній період.

Свіже перевидання кросівок Nike Air Zoom Flight 96 (родом з 1996-го) заплановано також на 20 серпня 2016 року.

Кросівки Nike Air Zoom Flight 96 на осінь 2016

Баскетбольні кросівки завжди славилися високою зносостійкістю підошви і корпусу, саме тому їх почали купувати для звичайного повсякденного носіння. З переваг Nike Air Zoom Flight 96 як кросівок для осені можна виділити: високу підошву, корпус з комбінації шкіри і щільних синтетичних матеріалів, хороші показники ваги, а також доступну ціну. Очікується, що модель Air Zoom Flight 96 буде доступна за ціною $130.

Легенда Nike, які довели свою універсальність

Ще одними кросівками, які виходячи зі свого особистого досвіду я можу рекомендувати на осінь, є Nike Air Force 1 Mid 07.

Кросівки Nike Air Force 1 Mid 07 на осінь 2016

Міди або середня версія кросівок Nike Air Force 1 - це одна з найбільш універсальних моделей кросівок, випущених під брендом Nike. З 1982 року вони успішно продаються в усіх куточках світу, і судячи з інтересу до них сьогодні - ще довго будуть в моді. Хочете дізнатися про головні переваги моделі? Подивіться 5 причин купити кросівки Nike Air Force 1.

Чим же кросівки Nike Air Force 1 Mid 07 такі хороші на осінь?

Висота підошви 2.5 см прибирає проблему намокання стоп і самого взуття. З такими кросівками Ви легко і з комфортом пройдетеся від зупинки до школи, університету або офісу по калюжах.

З чим носити кросівки Nike Air Force 1 восени 2016?

Потрапили під дощ? Не біда! Щільний шкіряний корпус захистить ноги від намокання, а по приходу до пункту призначення просто протріть кросівки сухою серветкою. Уявіть, що буде з замшевими кросівками, які потрапили під дощ і відразу відчуєте вигідність Nike Air Force 1 Mid.

Більше того, висока підошва кросівок захищає не тільки від вологи, але і від пошкоджень ніг. Ступаючи в калюжу Ви ніколи не знаєте що приховує вода, а раптом там цвях або скло? Я недавно наступив в своїх на дошку, з якої стирчав цвях.

Цвях увійшов в підошву, але до ноги так і не дотягнувся. Особисто для мене це дуже вагомий аргумент на користь кросівок AF1.

З чим носити кросівки Nike Air Force 1 восени 2016?

Далі в нашому списку йдуть кросівки, що створювалися і рекламуються як "зимові", проте на нашу думку, вони набагато краще підійдуть для пізньої осені, ніж власне на зиму - серія Nike Sneakerboots і Duckboot.

Кросівки Nike Sneakerboots на осінь 2016

Кросівки Nike Sneakerboots на осінь 2016

Колекція вийшла в 2015 році і включила в себе моделі Lunar Force 1 DuckBoot, Nike Air Max 90, Air Max 1 Mid SneakerBoot, Flyknit Trainer Chukka SneakerBoot і Air Max 95 SneakerBoot.

Багато з них до цих пір можна купити. До того ж, швидше за все, на сезон 2016 компанія Nike випустить ряд абсолютно нових моделей з цієї серії - всім вистачить :)

Зимові Nike більше підходять для осені, аніж для нашої зими!

Взуття з колекції Nike Sneakerboots безумовно хорошої якості: воно виконане з непромокаючого щільного матеріалу, легке, має хорошу підошву і протектор, однак для зими ці кросівки підходить менше, ніж для осені, а все тому, що в ожеледицю в них слизько. Для осені ж кросівки Nike Sneakerboots підійдуть краще будь-яких інших.

Огляд осінніх варіантів від Nike ми закінчимо моделлю Nike Air Max 90, яка як і Nike Air Force 1 Mid довела свою універсальність на практиці. Підтвердження цьому - особистий досвід покупки і інтенсивного використання.

З чим носити кросівки Nike Air Max 90 восени 2016?
З чим носити кросівки Nike Air Max 90 восени 2016?

У цій моделі варто відзначити відмінне щеплення підошви. Пізньої осені після випадання першого снігу в кросівках Nike Air Max 90 йдеш твердо, і на відміну від, наприклад, Nike Lunar Force 1 Duck Boot - не підсковзуєшся. Якщо у Вас був інший досвід - напишіть про нього в коментарях.

Новинки Adidas на осінь 2016

Цієї осені бренд Adidas повертає на полиці культові кеди Gazelle, які в 90-х рекламувала висхідна зірка Кейт Мосс (Kate Moss).

Дебютували Adidas Gazelle в далеких в 60-х роках. Десятиліттями вони були в центрі уваги любителів різних музичних рухів: реггі, брит-поп, гранж. І навіть музиканти топових груп тих часів, часто показувалися на публіці саме в Gazelle. Серед таких груп можна виділити The Sex Pistols, Oasis, Beastie Boys і The Rolling Stones.

Кросівки Adidas Gazelle на осінь 2016 року

Нові Gazelle відтворені так, щоб без проблем вписуються в актуальні тренди. Та й до того ж, кросівки з'являться в рясній кількості кольорів, і кожен зможе вибрати щось "під себе". Нагадаємо, продажі почнуться ближче до осені 2016 року.

Тепер поговоримо про плюси і мінуси кросівок з точки зору використання їх саме восени. У Adidas Gazelle дуже якісна підошва, часто саме цю модель купують скейтери та брейкери. Кеди досить легкі і зручні. З плюсів це, мабуть, все, тепер переходимо до мінусів, і найвагоміший з них - замшевий корпус.

Замшеве взуття під час дощу - це плачевна ситуація. Але є спосіб, котрий дозволяє носити замшеві кросівки в осінній період без ризику намочити їх. Досить використовувати водовідштовхувальні спреї. Детальніше про такі спреї ми розповіли в нашій статті по догляду за кросівками.

Кросівки Adidas Gazelle на осінь 2016 року

Легенди Adidas, які довели свою універсальність

Останніми в нашому списку кросівок на осінь ми поставили легендарну модель Adidas Superstar, яка не просто повернулася в продаж, а ще й стала головним sneaker-трендом 2016 року.

Європейські будинки моди взувають в Superstar своїх моделей, кросівки рясніють на вітринах найпрестижніших магазинів, а люди шикуються в черги, щоб купити свою довгоочікувану пару. Adidas Superstar - це безумовно must have сезону.

Кілька причин купити Adidas Superstar на осінь

Головна причина - їх міцність, завдяки якій кросівки Superstar вважаються одними з найбільш стійких до пошкоджень у всій лінії Adidas. Укріплений toebox (передня частина кросівок) захищає Ваші пальці від можливих ударів, а самі кросівки - від подряпин і дірок.

Ще однією перевагою Adidas Superstar можна назвати комфорт. Корпус кросівок виконаний з м'якої шкіри, яка захищає Ваші ноги від осінньої погоди і створює всі умови для тривалих прогулянок по місту.

Ну і звичайно ж кольори. Купуючи кросівки Adidas Superstar Ви можете вибрати потрібний з величезного асортименту варіантів забарвлень.

Кольори кросівок Adidas Superstar на осінь

На цьому наш огляд кросівок на осінь можна вважати закритим. Є чим доповнити? Прекрасно, напишіть про це в коментарях! Давайте спільно знайдемо найкращий варіант осіннього взуття від Nike та Adidas!

   
  

Автор блогу Роман Юрченко,

10 серпня 2016 року