Листопад - час змін, саме зараз температура за вікном може опускатися зі звичних +10 до нуля і нижче, а теплі сонячні промені змінюються дощем і навіть снігом. З шаф потроху дістається зимове взуття, а літнє чиститься і складається на її місце. Готуючись до майбутнього осінньо-зимового сезону важливо знати не тільки принципи правильного догляду за взуттям, а й помилки, які не варто робити. Про них сьогодні і поговоримо.

Так як більшість людей носить в даний період року шкіряне взуття, йому ми і приділимо основну увагу. Говорячи про взуття далі ми маємо на увазі саме шкіряні кросівки і черевики, і помилки догляду за ними в осінньо-зимовий період. Незважаючи на це, сам принцип догляду за взуттям універсальний для всіх типів матеріалів, уточніть лише, що потрібно саме Вашої парі. Для всіх, хто ще не визначився з вибором кросівок на осінь-зиму, ми підготували список з 15 кращих кросівок на осінь і теплу зиму - сподіваємося, що він Вам допоможе.

Помилка 1. Один раз обробили і все - забули

Запам'ятайте: навіть найдорожче взуття потребує постійної обробки захисними засобами! Говорячи про захист, акцентуємо свою увагу на водовідштовхувальних і зволожуючих кремах, бальзамах і спреях.

Помилка 1. Один раз обробили взуття і забули

Існує величезна кількість теорій з приводу того, як часто взуття потрібно обробляти. Ми ж рекомендуємо обробляти його після кожної серйозної чистки. У зимові снігові або дощові дні (через велику кількість вологи), така чистка (і пізніше обробка) може бути щоденною.

Зверніть увагу: якісні засоби для догляду за шкірою не містять спирт.

Помилка 2. Обробка брудного або мокрого взуття

Вранці в поспіху намагаєтеся відшукати другу з пари шкарпетку, одягаєте штани, светр і улюблену куртку. Захоплюєте ключі від машини, берете взуттєву ложку і саме тоді, окинувши поглядом взуття, розумієте, що бруд та сіль після вчорашнього дня самі по собі нікуди не поділися. Бігом протираєте взуття вологою ганчіркою, обробляєте кремом і вперед... Знайома ситуація?

Запам'ятайте: термін служби Вашого взуття залежить тільки від того, наскільки правильно Ви будете за ним доглядати. Саме тому важливо чистити взуття з вечора, а обробляти тільки після його повного висихання.

Помилка 3. Хочу, щоб взуття висохнуло за годину!

Останнім часом стало популярним сушити взуття біля батарей, обігрівачів і навіть печі. Все це в корені неправильно і особливо трагічно впливає саме на шкіряне взуття.

Запам'ятайте: сушка взуття - це процес, який займає час. Найкраще дати йому висохнути в теплому приміщенні (при нормальній кімнатній температурі). Хочете прискорити процес? Набийте взуття папером (тільки не забудьте після прибрати вологий папір). Терпіння, спокій, а взагалі краще не доводьте взуття до такого мокрого стану - юзайте пункт #1 нашого посібника ;-)

Помилка 4. Прання взуття в пральній машині

Часи, коли взуття "виживало" після прання в пральній машині пройшли. Тому всіх з Вас, хто хоче, має намір або планує випрати своє брудне взуття в пралці - просимо зупинитися!

Запам'ятайте: взуттєвий клей в контакті з водою може розчинитися і втратити свої властивості. В силу того, що більшість сучасних черевиків та кросівок в меншій мірі прошиті, і в більшій - проклеєні, виправши взуття Ви ризикуєте з ним розпрощатися. Залиште чистку спеціальним миючим засобам, про одне з таким ми розповіли в цій статті.

Залиште чистку взуття спеціальним миючим засобам

Помилка 5. Універсальний чистячий засіб

Запам'ятайте: універсального чистячого засобу не існує! Чистка шкіри, замші, нубуку, полотна та інших матеріалів має свої особливості, саме тому кожен з матеріалів вимагає свого чистячого засобу. До того ж, чистку необхідно проводити спеціальними миючими інструментами, тобто щітками зі спеціальним ворсом.

В тему: Чистка кросівок Nike Air Force 1 Yacht Club - гіркий досвід

Важко вибрати потрібний засіб або інструмент для чищення взуття? Напишіть нам у коментарях, ми постараємося допомогти! Надіємось, Ви запам'ятали всі нюанси та не будете повторювати основних помилок по догляду за взуттям.

   
  

Автор блогу Роман Юрченко,

13 листопада 2016 року